maanantai 9. tammikuuta 2017

Vihreät esittävät sukupuolineutraalisti väritettyjä lastenhuoneita pakollisiksi


Vihreät ovat tänään julkaisseet tänään uudet linjauksensa seuraaviin eduskuntavaaleihin. Tällä hetkellä suurta vaalivoittoa kuntavaaleista tavoitteleva puolue on asennut eduskuntavaalien teemakseen tasa-arvon. ”Meidän uusi mottomme on se, että Suomi kuuluu kauas ja kaikille”, kertoo Vihreiden eduskuntaryhmän ylipuolueasiamies Tapio Rahkasammal.

Vihreiden linjausraportin liitteenä on 129 kohdan lista konkreettisista teoista, joilla Suomen tasa-arvotilannetta saadaan parannettua. Erityistä huomiota on saanut listan kohta 33, jonka mukaan suomalaisten lastenhuoneiden väritys sukupuolen mukaan tulisi kieltää. ”Rakastan vanhempiani, mutta sininen lastenhuone varmasti vaikutti haitallisesti lapsena ymmärrykseeni sukupuolirooleista”, Rahkasammal kertoo. Sinisten ja vaaleanpunaisten lastenhuoneiden sijaan vihreät esittävätkin kaikille suomalaisille esimerkiksi vihreitä lastenhuoneita.

Vihreät esittävät, että sukupuolitetut lastenhuoneet tulisivat kielletyiksi lokakuussa 2022. Tämän jälkeen vaaleanpunaisista ja sinisistä lastenhuoneista tulisi maksettavaksi 140 euron rikesakko. ”Tämä on vain yksi lukuisista ehdotuksistamme tiellä kohti tasa-arvoisempaa Suomea. Toivomme että tasa-arvon kannattajat äänestävät meitä niin kunta- ja eduskuntavaaleissa, jotta pääsemme edistämään aktiivisesti moraalisesti kestävää politiikkaa Suomessa sekä maailmalla”, Rahkasammal toteaa.

- Marja Tuhnu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti